Deze tijd vraagt om comfort food

Meestal als het voorjaar wordt lukt het mij prima om op mijn gezonde voeding en beweging te letten. Ik was al lekker een endje op weg met veel plantaardig, gevarieerd en onbewerkt eten klaar te maken. Zoetjes aan was ik van 1 naar 2 keer per week aan het hardlopen gegaan. Mijn dagelijkse yoga aangevuld met 5 minuutjes buikspieren. Ik zeg je: ik was goed bezig.

En dan komt er stressssssssssss

Ja en niet een beetje ook. En thuis werken, dat helpt ook niet echt als je kasten vol lekkers liggen (op kantoor is het schaars en das heel prettig tijdens dat dippie).

Positief ingesteld dat ik ben nodigt het mooie weer uit om meer te sporten. Helaas…de hele dag achter de pc zitten in beeldbellen sloopt mij meer dan ik dacht. Weg goede voornemens.

Een fikse wandeling verzacht het leed en de frisse buitenlucht doet me altijd goed. Ik neem mij voor om los te laten dat ik nu meer zou kunnen hardlopen. Tijd is er wel, energie des te minder. Komt wel weer als we ons nieuwe ritme hebben gevonden in de kleine wereld waar we tijdelijk in leven.

Een gezonde leefstijl is meer dan alleen de wil om anders te willen eten of bewegen

Het is een begin, maar je omgeving is veel bepalender dan je wilt en het automatisme waarmee je alles doet helpt ook niet mee. De winkels pesten je met al dat snoep bij de kassa (fijn nu de rijen extra lang zijn). Op een feestje graai je al kletsend veel vaker in de nootjes dan je zou willen (nu dan dus ff niet hè, scheelt weer). Als er iemand op visite komt haal je uit beleefdheid wat lekkers in huis en eet je gezellig mee. Tieners “horen” vooral veel te snoepen (groepsdruk?!) en voor ons is een gezellig wijntje onbeleefd om af te slaan (sociale druk?!). En nu…eten geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Dat is nu precies waar we te weinig van hebben.

Nu staan we altijd aan

Het is nu nóg pittiger als werkende moeder met kinderen die extra aandacht vragen. Er is vooral voor moeders met kleine kinderen weinig tijd voor zichzelf deze weken. Ze staan continue “aan” op dit moment. Niet altijd is er een vader of man in de buurt om te helpen. Pittig hoor. Nou, dan verdienen wij vrouwen (en wij vrouwen hebben altijd gelijk) iets extra lekkers. Echt waar! Tussen de bedrijven door en aan het einde van de dag als we ff een uurtje met de beentjes omhoog kunnen voordat we ons naar bed toe slepen.

Op zoek naar een nieuwe balans

Het is allemaal begrijpelijk. Maar naar mijn idee niet handig voor de tijd dat het nog kan duren voordat alles weer “normaal” is. Er slijt zo weer een ongezonde gewoonte in, die weer lastig af te leren is. Wat gaan we dan doen? We gaan op zoek naar een nieuwe balans. We zijn sterk en passen ons gewoon weer aan. We nemen onze ruimte weer in. Want als wij vrouwen niet voor ons zelf zorgen, dan kunnen we ook niet voor anderen zorgen.

Kleine stapjes maar wel voorwaarts

Neem vandaag of morgen de tijd om voor jezelf op te schrijven wat je nu – in deze gekke tijden – nodig hebt. Wat van het lijstje kun je ook echt direct doen, wat kun je later doen. Neem kleine stapjes. Wees lief voor jezelf. Een beloon jezelf meer door een leuk boek of tijdschrift te bestellen. Kijk díe cadeautjes mag je jezelf gewoon gunnen. Ook voeding voor een fijner gevoel, maar dan nét ff wat anders 😉.

Extra hulp nodig?

Juist nu kan het zo zijn dan je wat extra hulp kan gebruiken. Ik help je graag. Je kunt contact met mij opnemen en dan maken we een afspraak via Skype voor een kennismakingsgesprek.

#comfortfood #comfort #voeding #goedvoorjezelfzorgen #coach #coaching #balans #gunnen #leefstijlcoach #vitaliteit #energie #vitaliteitscoach