Nuts or not?

Jaren 50 stijlkamer met bellenblazende dame - Blooming3s.nl
Back to the 50’s

Gisteren heb ik mijn collega’s (ambtenaren) een andere kant van mezelf laten zien. Naast die enigszins serieuze, professionele kant zit in mij ook een….tja, wat is dat deel van mij? Beetje gek en een beetje speels? En dat in een professionele setting 😊.

Kauwgum en borsthoning

In een jaren 50 outfit en al bellenblazend heette ik ze welkom. In een stijlkamer kon men zich laten fotograferen tussen het wasgoed, proevend aan snoepgoed uit die tijd en dreigend met een deegroller. Op de achtergrond speelde een gezellig muziekje….

Lef!

Wat had ik nodig om die kant te laten zien? Lef! Ja, dat het ik nodig. Vooral toen ik mij realiseerde dat ik direct na het event nog een presentatie moest geven in een managementteam en 2 overleggen had staan. Geen tijd om mij om te kleden, dus slik daar ging ik. Hoofd opgeheven, schouders naar achteren: Here I come!

Als jaren 50 dame door de gangen van een gemeentehuis lopen…nou, dan val je wel op. Een greep uit de reacties: “Heeee, jij bent Denise, ik herkende je bijna niet”. “Moet je vaker doen”. “Staat je goed”.

Na een diepe teug lucht stapte ik de vergaderkamer binnen, deed alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Collega’s zag ik twijfelen of ze iets gingen zeggen over mijn outfit en make-up en dan besluiten ze niets te zeggen. Haha. Een bijzondere ervaring kan ik je vertellen.

Iets nieuws doen geeft energie

Iets geks of anders doen geeft mij altijd een energie-boost. Alhoewel ik mezelf gisterenochtend in de spiegel toesprak er vooral lol mee te hebben, groei ik letterlijk weer een centimeter (kan ik wel gebruiken met mijn 1.60m 😉.)

Stap jij wel eens uit je comfort zone en doe je iets geks of anders dan anders? Wat doet het dan met je? Krijg je net als ik een energie-boost?

Heb je geen idee waar jij een energie-boost van krijgt, kijk dan eens bij mijn workshops “wat geeft mij energie”.

Eén antwoord op “Nuts or not?”

  1. En weet je wat zo mooi is, hiermee heb je anderen geïnspireerd om even anders te kijken.
    En dat heeft ertoe geleid dat wij gisteren als nieuw organisatie-onderdeel “ontwikkeling mens en organisatie” de eerste stap hebben gezet ons zelf neer te zetten als “sterk merk”.

    #DeKrachtVanAaandacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *