Blog 18 Hoe je energie mee kan veren met de seizoenen: Bloei, groei, loslaten en stilte.

Schilderij van lente en zomer | BLOOMING3S COACHING
Lente en zomer
Schilderij van herfst en winter | BLOOMING3S COACHING
Herfst en winter

Ik werk graag aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Afgelopen zaterdag heb ik dan ook mijn basisopleiding tot creatief coaching afgerond. Yesss!!! Daar heb ik zeker op geproost. Als eindopdracht mochten we onze persoonlijke of professionele groei weergeven. In het filmpje zie je mijn eindproduct. En ik vertel je er in deze blog graag meer over.

De hele dag bruisen van energie is een mooi streven, maar dag in dag uit “aan” staan sloopt je op een gegeven moment.

Ik noemde dit vroeger als een stroomversnelling richting een waterval. Op een gegeven moment kiep je over het randje, stort je energie naar beneden en kom je uitgeput in woelig water terecht, waar je pas na een tijdje weer de rust vindt die je nodig hebt. Dat mag anders. Maar, hoe ga je nu verstandig om met je energie? Dat het niet voelt alsof je richting de afgrond van een waterval stroomt. Maar dat je energie voelt als een rustig riviertje met wat stroomversnellingen? Ik vond mijn inspiratie in de vier seizoenen!

1.       Lente: tijd om te bloeien

In het voorjaar is het tijd om te bloeien. Fris groen en heldere kleuren. Af en toe een verfrissend buitje. Alles om je heen komt tot leven. Ook jij. Je geniet van de zonnestralen op je gezicht en de wind die met je haren speelt. Je energie stroomt met kleine stroomversnellingen. Water spettert op. Je gaat erop uit en geniet van je energie.

2.       Zomer: tijd om te groeien

Als het warmer wordt nemen de bonte kleuren iets in felheid af en verandert fris groen in steviger groen. Je energie stroomt rustig door. Je zit lekker in je vel en staat stevig op de grond. Je weet waar je naar toe gaat. 

3.       Herfst: tijd om los te laten

Omdat je weet waar je naar toe gaat, is het tijd om dingen los te laten. Alles wat je achter je wilt laten, laat je los. Je energie stroomt flink. Af en toe waait er een stevige storm. Het is niet altijd makkelijk om dingen los te laten, maar als het lukt, dan is het even stil. Dan voel je de warmte van het late najaarszonnetje op je gezicht en zie je de warme kleuren van de herfst.

4.       Winter: tijd om stil te staan

Wat hoor je als het net gesneeuwd heeft? Als de witte deken alle geluiden dempt hoor je niets, stilte, verstilling. Het is koud dus je komt minder buiten en kruipt in je warme deken. Je kijkt in dit seizoen naar binnen en staat letterlijk stil bij hoe je je voelt en wat je nodig hebt. Je energie komt tot rust.

Na deze periode van rust en verstilling heb je weer voldoende energie om te bloeien. De lente breekt weer aan.

Zie de seizoenen als inspiratie hoe belangrijk het is om je energie op verschillende manieren te laten stromen. Dat alles in balans is. Elk seizoen heeft charme en een mindere kant. Sta bewust stil bij wat jij nodig hebt in elk seizoen. Uiteraard duurt jouw seizoen korter. Er zijn zelfs dagen dat alle seizoenen even langs komen.

Ik hoor graag in welk seizoen je nu zit.

#stilte #seizoenen #coaching #creatiefcoaching #bloei #groei #storm #rust #energie #stromen