Blog13 Hoe belangrijk is vakantie?

Voetjes in het zand. Een selfie van mijn jongste dochter een paar jaar geleden….

“Ik ga gillen als ik dit jaar niet op zomervakantie kan!” appte ik naar een vriendin een paar weken geleden. Net nadat ik een paar daagjes Parijs met mijn dochter moest annuleren. Nu vraag ik mij of waarom ik zo heftig reageerde? De crisis was natuurlijk net begonnen en het proces om dat alles te gaan accepteren was nog nauwelijks op gang. En toch, waarom kan ik niet één jaar zonder zomervakantie? Ik besefte mij dat ik het niet oké vond dat ik daar zo afhankelijk van was geworden. Mmm…wat vertelde dit mij?

Ben ik niet blij met mijn dagelijkse leven? Jawel, dat ben ik over het algemeen wel. Mijn leven is vol lachen, tranen, knuffels, hard werken, leren, vallen en opstaan, gekkigheid en oases van rust. Maar drie weken doen waar ik vooral zin in heb, weinig tot geen verplichtingen, kan dat ook thuis? Met alle beperkingen dit jaar misschien? Hoeveel veerkracht heb ik?

Ik heb mij voorgenomen om te kijken of alle elementen die ik zoooo belangrijk vind aan het kamperen ergens in Frankrijk, ook copy+paste kunnen in mijn eigen tuin. Áls het zover komt.

Stel je voor: je bestelt een kub zand en maakt je eigen strand, compleet met parasol en stoeltjes en de zee-geluiden uit de stereo? In de ochtend stuur je de kids naar de supermarkt voor “un baguette”. In de avond zet je vent de bbq aan. En de kids maken nog wat laatste bommetjes in het opblaaszwembad? En in plaats van een pijnlijke rug, slaap ik heerlijk in mijn eigen bedje. Douchen na het strand doe ik onder de buiten douche. What if???? (En nee ik heb geen mega tuin hoor 😉). Ik hou je op de hoogte!

Mijn vraag aan jou vandaag is: hoe belangrijk is vakantie voor jou? Wat doe je dan wat je in je dagelijkse leven niet doet? En kan je stukjes daarvan stiekem gewoon in je dagelijkse leven stoppen?