Emotie-eten of goed voor jezelf zorgen

Granola - Blooming3s.nl
Grrrranola

Ben jij ook een emotie-eter net als ik? Het schijnt dat het beter is dat als je je niet zo prettig voelt, je beter iets anders kan gaan doen dan eten. Duhhh..denk ik dan. Dat snap ik ook nog wel. Maar het is zoooo lekker om jezelf te verwennen met extra lekker eten als je niet zo lekker in je vel zit.

Snakken naar snaaigoed

De afgelopen weken ben ik veel grieperig en verkouden geweest. Het leek een aaneenschakeling van verkouden, keelpijn, hoesten (ja 10 dagen lang ☹), buikgriep, hoofdpijn, spierpijn, koud en warm te zijn. Zoals half Nederland natuurlijk, maar tja, ík had last van míjn pijntjes, niet van die van de anderen. Dus ik was een soort van zielig en wilde graag verdwijnen in hoogstaand snaaigoed.

Groene smoothies

Maar nee, ik ben verstandiger geworden ? de afgelopen tijd. Gesprekken met een fijne vitaliteitscoach, veel leesvoer en uitproberen wat bij mij past is daar aan voorafgegaan. Juist als ik ziek ben moét ik gezond blijven eten. Groene smoothies met vitamine C, eigen gemaakte granola en mijn eigen gemaakte amandelbrood en veel fruit en noten. Zo min mogelijk uit een pakje en zoveel mogelijk voedsel zoals de natuur het maakt. Oké, ik at wel aardig wat dropzakjes leeg, maar verder weinig gesnaaid. Verse curry en verse soepen gemaakt. Oh… heerlijk, ik krijg al weer trek.

Ik ben trots op mezelf!

Het mooiste cadeau is dat – ondanks mijn grieperigheid en slaaptekort door vele hoestnachten – mijn energiepijl redelijk op orde is gebleven. En nu ik weer stukken beter ben, is er ook geen strijd is om weer uit de bergen verslavende snaaigoed te klimmen.

Wat doe ik anders?

Het is een mindset waar ik aan gewerkt heb. Zoals je weet ben ik de afgelopen jaren steeds beter voor mezelf gaan zorgen. Dáár hoort dus ook het goed voeden van je lichaam bij. Dus geen diëten, maar met aandacht maaltijden voor jezelf maken. Tuurlijk, dat kost tijd, maar je hebt er zoveel voordeel van dat je de tijd gewoonweg maakt.

Hieronder de knop naar mijn 2 favo’s:

Ga jij ook goed voor jezelf zorgen met de juiste voeding?

Wat de juist voeding voor jou is, kan ik je niet vertellen. Ieder mens is uniek, dus ook jij. In een half jaar tijd heb ik uitgevogeld wat bij mij werkt en wat dus niet. Zeker als je richting de overgang gaat heb je vast gemerkt dat je anders op eten reageert. Opnieuw naar je voeding kijken is dus echt een aanrader. Zorgen voor een bloedsuikerspiegel met minder pieken en dalen. Zorg voor eten waar je lichaam fijn op reageert. Wat als je opgeblazen buik gevoel nagenoeg verdwijnt! Ik kan je uit ervaring vertellen dat dat heeel fijn is.

Ga jij net als ik je lichaam daadwerkelijk voeden? Zo een mooi begin voor 2020 zijn ?. Ik hoor graag van je hoe jij naar voeding kijkt.

Wil jij nog meer leren van mij hoe je beter voor jezelf kan zorgen? Boek een kosteloos intakegesprek om te kijken of jij samen met mij aan de slag wilt gaan.

#voeding #gezondeten #vitaliteit #coach #coaching #goedvoorjezelfzorgen #moe #wegmetdiëten #natuur #tijdmakenvoorjezelf #gezondevoeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *