Over mij

Ik ben geboren als een positief, creatief, gevoelig, perfectionistisch en onzeker meisje. De wereld om mij heen was zo anders dan ik was, zo veel harder. Al jong besloot ik mij dan maar aan te passen aan wat de wereld van mij verwachtte. Thuis kon ik mezelf zijn. Daarbuiten werkte ik heel hard om de ideale leerling, vriendin, werknemer, echtgenoot en moeder te zijn. Ik werkte harder en harder en werd moe, heel erg moe en niet happy.

Kind aan het schilderen - Blooming3s.nl
Ik was al jong creatief 🙂

Voor het eerst koos ik voor mezelf

Ik weet nog dat ik zeven jaar geleden stond op te sommen wat ik van een relatie verwacht en dat ik niet in de juist relatie zat. Hoeveel mijn moederhart ook bloedde, dat was de eerste keer dat ik echt vanuit mijn gevoel voor mezelf koos. Ik was bijna veertig.

Eenmaal alleen kwam ik er achter dat ik niet goed wist wie ik was, ik wist niet wat ík belangrijk vond. Toen mijn dochter vertelde dat ze niet meer vroeg of ik iets leuks wilde doen, omdat ik toch altijd te moe was of hoofdpijn had, werd ik heel verdrietig. Dat was mijn turning point. Dat wilde ik echt anders. Een goede moeder zijn stond zonder twijfel in dat lijstje. Maar verder…ik ben toch meer dan moeder…ik ben toch ook vrouw! Ik was mijlenver van mezelf geraakt. Ik besloot op reis te gaan. Niet ver weg. Maar wel heel diep naar mijn eigen ik: “It was a rocky road”, maar o zo leerzaam.

Waarom was ik zo moe?

Ik ging met behulp van een coach aan de slag met voeding, dat hielp een beetje. Toch bleef ik zo moe. Waarom? Ik was moe als ik opstond, doodmoe halverwege de dag en toch bleef ik maar doorgaan. Dus om acht uur was het kaarsje echt uit. Meer dan op de bank hangen tot tien uur zat er niet in. Eerder naar bed gaan? Geen goed idee. Ik lag te woelen, want ik gaf mijn hersenen de rust om te verdwalen in gedachten en zorgen.

Aanpassen - Blooming3s.nl
Waarom pas ik mij steeds aan?

Al vanaf mijn 5de pas ik mij aan

Langzaam leerde ik mezelf weer kennen. Ik had hulp van mijn coach. Ik stelde vragen aan mijn ouders, mijn vriend en dochters. Ik ging boeken lezen. Ik kwam erachter dat ik dus niet lief, aardig en braaf was. Ik ben chaotisch, eerlijk en kleur graag buiten de lijntjes. Haha, hoe anders! Ook herkende ik heel veel in de beschrijvingen van (en ik hou niet van hokjes) hoogsensitief. Aha, daarom ben ik dus zo moe! Ik heb mij vanaf dat ik 5 jaar ben steeds aangepast aan de wereld om mij heen en heb daarvoor heel hard moeten werken. Nu is mijn cirkeltje rond. Ik heb gewoon een crazy brain en raak snel overprikkeld. En als ik niet op tijd mijn rust neem, mijn batterijtje oplaad, dan stort ik in en ben een paar dagen Out of Order.

Ik doe nu wat Ă­k wil

Ik weet nu wie ik ben en ik ben trots op mezelf. Ik hou elke dag een beetje meer van mezelf met alle mooie en mindere fraaie kanten. Ik hou nu in een dagboekje bij wat ik die dag wil doen, heb gedaan, hoe ik mij voel, wat ik heb geleerd en dat helpt. Ik plan gewoon momenten in de dag om even te voelen hoe het met mij is en wat ik nodig heb. Oooohh zo heerlijk! Als werkende moeder heb ik niet altijd direct de tijd om mijn behoefte in te vullen, maar vind ik die tijd iets later op de dag. Ik heb geleerd dat het voor mij slim is om sommige dingen te willen missen (omdenken vanuit het huidige  â€śfear of missing out”). Ik doe wat ik zelf wil Ă©n dus zorg ik goed voor mezelf. En soms vergeet ik het even (tja, ik leer mijn hele leven nog) en dan grijpt mijn lichaam in. Ik merk dat dat soort momenten steeds zeldzamer wordt. Ik ben steeds beter mijn eigen stok achter de deur.

Heb je een vraag aan mij? Laat via het formulier je gegevens en vraag achter, dan neem ik contact met je op:

Wil jij met mij kennismaken in een gratis intakegesprek over individuele coaching? Klik op onderstaande knop voor meer informatie:

Wil je een keer een workshop bij mij volgen? Klik dan op deze knop voor de data: