Over mij

“Van braaf en onzeker meisje tot eigenwijze en sensitieve powervrouw”

Mijn naam is Denise Verwaard. Ik ben geboren in een veilig nest. Er was alle ruimte om mezelf te zijn. Liefdevolle ouders en een gezellig broertje en zusje. Ik was braaf op school en thuis veel aan het creëren met mijn fantasie, lijm, papier, potloden en verf. De vakanties waren een aaneenschakeling van tentkamperen, huttenbouwen, varen en kampvuren. We zijn nog steeds een hechte familie.

Kind aan het schilderen - Blooming3s.nl
Ik was al jong creatief 🙂

Op school had ik 1 of 2 goede vriendinnen en ik was vooral de beschouwer in grote groepen. In stilte observeerde ik alles wat ik zag gebeuren, niet alleen de woorden, maar vooral ook het non-verbale. Ik vond het heerlijk om te dansen en om op toneel te staan. Mooi om te zien dat mijn 2 tienerdochters deze passies delen.

Ik heb altijd een enorme bewijsdrang gehad. Geen idee waar dat vandaan komt en dat maakt ook niet uit. Het is wie ik ben. Alleen in mijn twintiger en dertiger jaren sloeg dat erin door dat ik mij vooral aanpaste aan wat ik dacht dat “hoorde”. Na het VWO wist ik niet wat ik wilde worden, ben ik kortstondig au-pair geweest, Schoevers Directiesecretaresse gaan volgen en aan het werk gegaan. Ik dacht: als ik maar hard genoeg werk, dan krijg ik kansen en door te werken ga ik wel uitvogelen waar ik goed in ben. Mmm…dat werkt dus niet zo, hè. Inmiddels aardig wat avondstudies rijker en illusies armer ben ik toch op mijn plek terecht gekomen. Het ontbreekt mij zelden aan doorzettingsvermogen 😉. Vooral door te vertellen aan leidinggevenden wat ik zag dat beter kon, ben ik echt in beweging gekomen op het werk. Of te wel, door persoonlijk leiderschap op het werk te tonen ben ik gekomen waar ik wilde komen: op WO werk- en denkniveau.

Aanpassen - Blooming3s.nl
Waarom pas ik mij steeds aan?

Wat ontbrak er dan nog? Persoonlijk leiderschap in mijn privéleven! Na wat rigoureuze besluiten ben ik daar tien jaar geleden mee gestart. (Ik was eind 30). Ik was zo ver van mezelf afgedreven dat ik eerst op zoek mocht gaan naar wie ik was. De zoektocht ging elk jaar een spaatje dieper. Langs vitaliteit en hoog sensitiviteit, een opleiding tot coach, heb ik mezelf een heel aardig eind gevonden. Ik ben ervan overtuigd dat een heel leven leren, ook gaat over je persoonlijke groei naar steeds beter ontdekken wie je bent en waar je voor staat. Weten wat jij nodig hebt om in balans te komen als je even uit evenwicht wordt geslagen. Wat er met je gebeurt ligt vaak niet binnen je invloed. Hoe je ermee om gaat wel.

Nu ik weet wie ik ben en waar ik voor sta, laat ik mij steeds meer horen. Op het werk bij een gemeentelijke organisatie én als ondernemer. In mijn werk bij de gemeente miste ik iets wat ik in het ondernemerschap terug vind: pionieren, steeds iets nieuws, volledige verantwoordelijkheid, creativiteit, altijd leren door te doen en experimenteren, netwerken op mijn manier, ruimte voor anders zijn, intensiteit, snelheid. Ik ben 2 jaar geleden begonnen als fotograaf en illustrator, een mooie ervaring, maar klopte niet helemaal bij mij. Inmiddels ben ik eigenaar van een coachpraktijk en voer ik coachgesprekken en geef ik trainingen. Ik ben trots op mezelf! En uiteraard ook op mijn dochters, continue veranderende bronnetjes van inspiratie.

Wil jij met mij kennismaken in een gratis intakegesprek over individuele coaching? Klik op onderstaande knop voor meer informatie:

Wil je een keer een workshop bij mij volgen? Klik dan op deze knop voor de data: