Voeding

TIP 1: Voeding gevuld met energie

Comfort food is er in overvloed

Herken je dit? Zit je niet lekker in je vel, dan verwen je jezelf met comfort food. Heerlijk! Even een verwenmomentje met een stuk chocola bij een kopje thee. Want het was weer een drukke dag en je bent moe. En af en toe jezelf verwennen is natuurlijk helemaal niet slecht. Maar pas op! Als je je lange tijd niet lekker voelt, dan gaat het een dagelijkse gewoonte worden. Je hebt meer en meer comfort food nodig om je goed te voelen. In de avond heb je eigenlijk te weinig energie om uitgebreid te koken en kies je steeds vaker voor kant-en-klaar maaltijden wat steeds vaker te vinden is in de supermarkt.

Zorg goed voor jezelf

Als je moe bent en vaak niet goed in je vel zit zorg dan júist dat je jezelf goed voedt met eten waar je maximale energie uit kan halen. Klinkt ingewikkeld, maar hou het simpel (voor ingewikkeld heb je gewoonweg de tijd en energie niet voor).

  • Eet zoveel mogelijk onbewerkte voeding. Dat is eten dat nog lijkt op hoe de natuur het gemaakt heeft. Dus zo min mogelijk door de fabriek bewerkt.
  • Geniet van het koken van eten, want dat is de makkelijkste manier van goed voor jezelf zorgen. Liefde op een bordje. Eet met aandacht.
  • Experimenteer met welke voeding wel én niet voor jou werkt. (Persoonlijke noot: ik had al jaren last van een opgeblazen gevoel alsof ik een luchtballon had ingeslikt. Na flink wat lees- en experimenteren kwam ik er achter dat ik beter brood, aardappelen en melk kan mijden. Ik voel me stukken lichter ?. Ik eet veel vegetarisch, groente, zaden, noten.)
  • Voordeel: goed voorbeeld doet volgen. Mijn dochter van 14 jaar maakt voor zichzelf regelmatig groentefruit smoothies als lunch of salades, mom is proud ?

Hier vind je mijn favo recepten.

Voorbeeldgedrag - Blooming3s.nl
Goed voorbeeld doet volgen